منیپولیشن (manipulation)

منیپولیشن

منیپولیشن (manipulation)

منیپولیشن یا مانیپولاسیون یکی از تکنیکهای منوال تراپی یا درمانهای دستی است که با حرکات کششی و چرخشی با فشار و سرعت زیاد مستقیما روی مفاصل از جمله ستون فقرات و گردن انجام میشود. منیپولاسیون یک تکنیک تخصصی در رشته فیزیو تراپی محسوب میشود که استفاده از این روش فقط باید توسط یک فیزیو تراپیست ماهر صورت گیرد و در غیر اینصورت میتواند بسیار خطر آفرین باشد.

کمر

کمردرد یکی از متداولترین اختلالات اسکلتی عضلانی است که اکثر افراد آن را در زندگی خود تجربه می کنند. درمانهای مختلفی برای درمان کمردرد وجود دارد البته تشخیص علت بروز کمردرد در انتخاب راه درمان آن بسیار مهم است.  یکی از درمان های کمردرد منیپولاسیون کمر می باشد. در این تکنیک یک فشار ناگهانی در انتهای دامنه حرکتی فیزیولوژیک مفصل اعمال می شود که موجب ایجاد صدایی هماند کلیک می شود . منیپولیشن با کاهش فشار از روی اعصاب و ساختارهای حساس اطراف مفصل  موجب کاهش درد در بیمار میشود . این تکنیک برای کمر دردهای حاد بیشتر اثر گذار است تا کمر دردهای مزمن.

ستون فقرات

در این تکنیک ممکن است یک یا دو مهره به صورت همزمان درمان شوند. در برخی موارد به دلیل حرکات ناگهانی ممکن است مهره ها در وضعیت نادرستی قرار بگیرند و موجب ایجاد درد در آن ناحیه از ستون فقرات شوند، ماساژ درمانگر با ارزیابی دقیق می تواند با استفاده از تکنیک منیپولاسیون ستون فقرات مهره را به وضعیت صحیح خود بازگرداند و در نتیجه درد در آن ناحیه از ستون فقرات کاهش می یابد. انجام این تکنیک معمولا برای بیمار دردناک نمی باشد.

گردن

اهداف منیپولاسیون گردنی شامل کاهش درد، برطرف کدن محدودیت های حرکتی و بهبود عملکرد سر و گردن می باشد. ضمنا استفاده از این تکنیک تنها بعد از یک معاینه دقیق و بررسی سوابق بیماری فرد امکان پذیر می باشد. استفاده از این تکنیک در افرادی که مشکلاتی همانند مصرف طولانی مدت کورتون و بیماری های التهابی مفاصل داشته باشند ممنوع می باشد. استفاده از این تکنیک  می تواند درد بیمار را کاهش دهد . اما به همراه آن بهتر است حرکات اصلاحی ستون فقرات انجام شود.

زانو

منیپولیشن زانو برای درمان خشکی مفصل زانو یا محدودیت دامنه حرکتی آن به صورتی که زانوی شخص کامل صاف نمیشود و یا خم شدن زانو با سختی همراه است انجام میشود.

ممنوعیات

منیپولیشن در افرادی با پوکی استخوان، مصرف طولانی مدت کورتون، التهاب مفصل و یا افرادی که دچار آسیب های تاندونی یا لیگامانی هستند ممنوع می باشد.

در غیر اینصورت میتواند خطراتی همانند آسیب تاندونی و لیگامانی ، شکستگی استخوان ها ، تورم و درد مفصل را به همراه داشته باشد.

در ادامه بخوانید: گرفتگی تریگر پوینت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *